Şedinţa extraordinară a cabinetului Tudose, amânată a doua oară

Şedinţa extraordinară de guvern a fost amânată a doua oară.

UPDATE Şedinţa extraordinară a cabinetului Tudose în care ar fi trebuit să se discute o serie de măsuri fiscale care au generat tensiuni în rândul partenerilor sociali, a fost amânată astăzi pentru a doua oară.

Cabinetul Tudose urma să se reunească, astăzi, în şedinţă extraordinară pentru a discuta o serie de măsuri fiscale care au generat tensiuni în rândul partenerilor sociali.

Reuniunea ar fi trebuit să aibă loc vinerea trecută, dar a fost amânată întrucât guvernul nu primise încă toate avizele pentru actele normative de pe ordinea de zi, precizează redactorul RRA,  Andrei Şerban. 

Guvernul trebuia să rediscute trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi reducerea acestora cu 2 procente.

Angajatorii ar urma să plătească o aşa numită contribuţie asiguratoare de muncă prin care să fie acoperite concediile medicale, somajul, accidentele şi eventualele creanţe salariale.

Alte măsuri fiscale se referă la reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 procente, iar artiştii, avocaţii, medicii şi toţi cei care desfăşoară activităţi independente să nu mai plătească contribuţiile sociale în raport cu venitul şi în raport cu salariul minim pe economie.

De asemenea, se doreşte creşterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici. Pe ordinea de zi e executivului ar putea să mai fie şi proiectul de lege care prevede achiziţionarea primului sistem de rachete americane Patriot.

Zilele trecute, ministrul apărării Mihai Fifor spunea că are aviziul CSAT pentru acest proiect de lege şi că executivul doreşte ca el să fie trimis chiar astăzi Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare în regim de urgenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste