Raed Arafat: După Colectiv, sistemul de intervenţie în caz de dezastre a fost adaptat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la doi ani de la tragedia din Clubul Colectiv, că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este acum mai bine dotat.

După tragedia din Colectiv,  sistemul de intervenţie în caz de dezastre a fost adaptat: au fost instituite proceduri noi şi s-au făcut exerciţii pentru pregătirea specifică pentru astfel de situaţii, a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, în emisiunea "Serviciul de noapte", de la Radio Râmânia Actualităţi.

Din păcate, în aceşti doi ani nu s-a îmbunătăţit cu mult situaţia centrelor de primire a pacienţilor arşi din spitale, dar există proiecte pentru a remedia deficienţele, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat şi că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este acum mai bine dotat.

"Anul ăsta o să vedem un număr de echipamente noi care vor sosi la pompieri, echipamente care au fost cumpărate printr-un proiect de 30 de milioane de euro, care se numeşte multi-risc II. În ultimii trei ani cheltuiala pe pompieri până la sfârşitul acestui an va depăşi 90 de milioane de euro, aproximativ, iar să nu uităm că avem acum proiectul de 600 de milioane de euro, care include o componentă aeriană de intervenţie, de 170 de milioane de euro, o componentă navală de intervenţie pentru pompieri în valoare de 45 de milioane de euro şi restul va fi pentru dotarea pe aspectele terestre de intervenţie, de pompieri, dar şi ale SMURD-ului", a spus Raed Arafat. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste