Split TVA intră în Senat

Proiectul iniţial a fost modificat substanţial, în sensul în care doar firmele aflate în insolvenţă sau faliment sau care au datorii vor fi nevoite să plătească TVA defalcat.

Legea privind introducerea TVA-ului defalcat urmează să fie dezbătuă astăzi în plenul Senatului, după ce ieri a fost avizată favorabil de comisia economică.

Preşedintele comisiei, Eugen Teodorovici, a precizat ca proiectul iniţial a fost modificat substanţial, în sensul în care doar firmele aflate în insolvenţă sau faliment sau care au datorii vor fi nevoite să plătească TVA defalcat.

"Toate companiile în piaţă ştiu foarte bine că într-o anumită situaţie, în cazul în care se /.../ insolvenţei au şi ele obligaţii de urmat. Ştim foarte bine că am plecat de la o formă propusă iniţial de către guvern ca toate companiile din piaţă să aplice un astfel de mecanism de plată defalcată a TVA, iar în discuţii purtate şi la nivelul Ministerului de Finanţe şi cu cei din piaţă care au susţinut forma pe care comisia de buget-finanţe a propus-o s-a ajuns la o formă de compromis", a susținut Eugen Teodorovici.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste