Indemnizaţia de invaliditate ar putea fi cumulată cu veniturile din activităţi independente

Indemnizaţia de invaliditate ar putea fi cumulată cu veniturile obţinute din activităţi independente, cum ar fi drepturile de autor sau proprietate intelectuală.

Membrii Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor au votat astăzi, în unanimitate, modificări aduse la Legea Pensiilor.

Preşedintele comisiei, social-democratul Adrian Solomon, a precizat că de această prevedere vor putea beneficia şi persoanele care au pensie de urmaş, nu însă şi cele care se pensionează anticipat.

"Pensiile anticipate nu pot fi cumulate cu niciun fel de venit, pentru că ele fac parte nu dintr-o imposibilitate de a-ţi desfăşura activitatea sau ca urmare a drepturilor survenite în urma decesului unui soţ, sau părinte, pensia anticipată ţine de voinţa fiecăruia şi dacă ai capacitate de muncă poţi să mai amâni puţin pensionarea, dacă ai şi o sursă de venit cert", a spus Adrian Solomon.

Proiectul legislativ va intra mâine pentru dezbatere şi vot în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a anunţat că a depus un amendament la Legea Pensiilor, astfel încât să nu mai existe incompatibilitate între indemnizaţia pentru handicap şi veniturile realizate din activităţi independente.

Totodată, PNL a depus o iniţiativă legislativă care prevede că persoanele cu handicap de gradul 1 şi 2 pot primi venituri din drepturile de autor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste