Tăriceanu: Suspendarea angajărilor la stat să fie menţinută şi în 2018

Călin Popescu Tăriceanu declară că, cheltuielile generale de funcţionare a statului trebuie să fie menţinute la nivelul actual.

Preşedintele  ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,  a declarat  că ar fi oportun ca măsura privind suspendarea angajărilor la stat să fie menţinută şi în 2018, întrucât cheltuielile generale cu funcţionarea statului  trebuie să fie menţinute la nivelul actual.

El a  a subliniat că este nevoie de alocarea unor sume cât mai mari pentru investiţii.

De asemenea,  liderul ALDE  a mai precizat că în alcătuirea bugetului pentru anul viitor vor fi alocate sume mult mai mari pentru cercetare, aşa cum e prevăzut în programul de guvernare, respectiv o creştere anuală de 30 de procente.

"Şi acesta este un punct de vedere pe care-l vom susţine în alcătuirea bugetului pentru anul viitor şi cu un element suplimentar şi particular vreau ca România să aloce din ce în ce mai multe sume sau mai mari sume pentru cercetare. În programul de guvernare avem o prevedere care se referă la creşterea anuală cu 30% a fondurilor alocate pentru cercetare şi eu vreau ca România să aibă şi această componentă cât mai bine susţinută a cercetării pentru că reprezintă viitorul pentru generaţiile tinere. Nu trebuie să facem greşeala să încercăm să parcurgem toate etapele dezvoltării industriale, trebuie să sărim anumite etape şi sunt numeroase domenii", a declarat Tăriceanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste