Posibilă taxă de mediu pentru zona centrală din Bucureşti

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a readus astăzi în discuţie posibilitatea introducerii unei taxe de mediu pentru maşinile care trec prin centrul Bucureştiului.

Peste 50 de mii de automobile au fost înmatriculate în capitală de la începutul anului, cele mai multe la mâna a doua, după ce a fost eliminat timbrul de mediu - a mai spus Gabriela Firea.

Ea a precizat, totuşi, că măsura va fi luată în calcul doar după înnoirea parcului auto al RATB, construirea de parcări modulare de reşedinţă în centru şi amenajarea unor piste pentru biciclete:

Gabriela Firea: Credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, pentru protecţia clădirilor de patrimoniu din capitală şi, bineînţeles, şi ca un factor anticongestie.

"Nu pot să spun de pe acum care va fi această sumă, pentru că va fi calculată şi va fi raportată la nivelul de trai din capitală. Dar nu ne mai putem permite ceea ce se întâmplă acum. Avem foarte multe rable în Bucureşti. Cetăţenii ar dori să foloseacă transportul în comun, dar nu este încă unul de calitate", a spus Firea.

Licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze noi Euro 6, lansată în vară, este blocată din cauza unor contestaţii. Primăria aşteaptă o decizie în acest sens peste două zile.

Aproape o treime din cele o mie de autobuze din flota RATB sunt depăşite moral şi tehnic.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste