Relansarea marilor proiecte de investiţii, prioritatea zero a Guvernului

Investiţiile trebuie să fie principalul motor de dezvoltare pentru o economie sustenabilă, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Prioritatea strategică zero a Guvernului este relansarea marilor proiecte de investiţii, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu, astăzi, la Parlament, în candrul unei conferinţe de specialitate.

El a subliniat că numai în acest mod se va putea menţine în continuare ritmul de creştere economică înregistrat până acum, care a fost, în ultima perioadă, cel mai ridicat din Uniunea Eropeană.

"Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că avem nevoie de un program de politici publice consistente şi serioase, care să contracareze anumite riscuri şi vulnerabilităţi care ne-ar putea afecta tot acest parcurs încurajator. Iar din acest punct de vedere prioritatea strategică zero a guvernului este relansarea marilor proiecte de investiţii. Asta, şi nu consumul, trebuie să fie principalul motor de dezvoltare pentru o economie cu adevărat sustenabilă şi competitivă", a spus Mihai Ciolacu.  

Vicepremierul a adăugat că principalul efort guvernamental în acest an a fost deblocarea proiectelor de infrastructură, iar, dacă se va continua în ritmul din ultimele luni, anul viitor ar putea fi inauguraţi între 150 şi 180 de km de autostradă.

Priorităţile vor fi Piteşti-Sibiu şi Ploieşti-Braşov.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste