Dobre: Licenţa de turism a agenţiei Omnia a fost retrasă

Mircea Dobre a afirmat că, pentru siguranţa celor care cumpără pachete de vacanţă, vor fi depuse mai multe amendamente la o ordonanţă aflată în dezbatere în Parlament.

Licenţa de turism a agenţiei Omnia a fost retrasă la acest sfârşit de săptămână, iar Fiscul va verifica toate contractele încheiate de această firmă.

Anunţul a fost făcut, ieri, de ministrul turismului, Mircea Dobre, la finalul unei şedinţe operative în care s-au căutat soluţii pentru prevenirea şi evitarea situaţiilor similare cu cea generată de Omnia, când mai mulţi turişti au rămas blocaţi în diferite ţări după ce patronul companiei s-a sinucis.

Mircea Dobre a mai afirmat că, pentru siguranţa celor care cumpără pachete de vacanţă, vor fi depuse mai multe amendamente la o ordonanţă aflată în dezbatere în Parlament.

"Niciun pachet de servicii turistice nu se va vinde pe o perioadă mai mare de 12 luni. Se va include într-un termen pe care o să-l discutăm şi o să cădem de comun acord, inclusiv cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, dar şi cu ceilalţi din piaţă. Într-un termen rezonabil, toate agenţiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitate şi, bineînţeles, să se facă o auditare anuală a acestor companii. Într-un termen foarte scurt va începe un control, în aşa fel încât să scoatem la iveală toate companiile care au avut contracte cu Omnia Turism şi au fost de bună-credinţă, trebuie să fie apărate. Orice agenţie, orice companie de genul acesta are salariaţi şi elenu trebuie să intre într-o insolvenţă sau faliment", a spus Mircea Dobre.

Prezent la această şedinţă operativă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, a declarat că turiştii plecaţi în Egipt şi Thailanda, prin agenţia Omnia, au fost sprijiniţi şi se vor întoarce în România în jurul datei de 25 octombrie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Octombrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste