Sebastian Ghiţă, achitat în dosarul Asesoft Ploieşti

Sebastian Ghiţă a fost acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, în dosarul privind finanţarea ilegală a clubului Asesoft Ploieşti.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu au fost achitaţi astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind finanţarea ilegală a clubului Asesoft Ploieşti.

Nici în acest caz, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

Sebastian Ghiţă a fost acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar Iulian Bădescu, de luare de mită şi abuz în serviciu.

Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, ar fi acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti - controlat de Ghiţă - o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei.

Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul "Promovarea sportului de performanţă", organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste