Iohannis: Comunitatea românească este importantă pentru relaţia cu America

Președintele Klaus Iohannis a spus că se bazează pe comunitatea românească din SUA în ceea ce privește Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj de apreciere românilor din Statele Unite, cu care s-a întâlnit ieri.

"Comunitatea românească este importantă pentru relaţia cu America", a spus preşedintele. Klaus Iohannis se află de duminică în Statele Unite, unde a participat la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus românilor din Philadelphia că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii a căptătat o nouă dimensiune, după vizita pe care şeful statului a făcut-o la Washington, în acest an.

El a precizat că preşedintele american apreciază foarte mult comunitatea de români din Statele Unite.

"De la început am dat o atenţie deosebită diasporei şi fac acesată chestiune din convingere. Sunteţi importanţi pentru noi. Sunteţi vitali pentru păstrarea legăturii cu patria şi mă bazez foarte mult pe dumeavoastră şi pe ceilalţi români din Statele Unite ale Americii atunci când vine vorba despre Parteneriatul Strategic cu Statele Unite", a spus Klaus Iohannis.

Înainte de întâlnirea cu românii, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat împreună cu soţia sa Clopotul Libertăţii din Philadelphia şi au putut vedea la Sala Independenţei un exemplar al Declaraţiei privind obiectivele comune ale Uniunii Central-Europene, care a fost semnată în 1918 şi de România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, la New York, că şi-a contramandat vizita pe care urma să o facă în octombrie în Ucraina.

Aceasta după ce Parlamentul de la Kiev a adoptat noua lege a educaţiei, care limitează dreptul etnicilor români de a studia limba maternă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste