Orban: Salut organizarea unui summit european la Sibiu

Liderul liberal Ludovic Orban salută propunerea formulată de preşedintele Comisiei Europene, de a organiza un summit al Consiliului European, la Sibiu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, salută discursul despre viitorul Uniunii Europene, susţinut ieri de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

După cum transmite reporterul RRA, Petruţa Dinu, liderul liberal a punctat elementele din discurs, legate de statul de drept, susţinerea pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, precum şi propunerea privind organizarea unui summit european la Sibiu. 

"Salut propunerea formulată de preşedintele Comisiei Europene, de a organiza un summit al Consiliului European, la Sibiu, care marchează importanţa acordată României şi care marchează, practic, importanţa pe care o acordă UE preşedinţiei Uniunii Europene, care va fi deţinută de România", a spus Ludovic Orban.

Preşedintele Juncker a afirmat, la Strasbourg, că îi propune preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, organizarea unui summit special în România, la Sibiu, la sfârşitul lunii martie 2019, atunci când se va marca ieşirea Marii Britanii din Uniune.

România va deţine atunci Preşedinţia semestrială a forului comunitar.

"Cer preşedintelui Tusk şi României, care va exercita preşedinţia Consiliului European în cursul primului semestru al anului 2019, să organizeze un summit special, în România, la 30 martie 2019. Dorinţa mea ar fi ca acest summit să se ţină în frumosul oraş Sibiu, cunoscut şi sub numele de Hermannstadt. Ne vom reuni aici pentru a lua deciziile necesare construirii unei Europe mai unite, mai puternice şi mai democratice. Speranţa mea este că la 30 martie 2019 europenii se vor trezi într-o Uniune în care ne vom apăra toate valorile, în care toate statele membre vor respecta fără nuanţe statul de drept, în care apartenenţa la zona euro, la Uniunea Bancară şi la Spaţiul Schengen vor deveni standarde pentru toţi şi pentru fiecare", a spus ieri, Jean Claude Juncker.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste