Programul Start-Up Nation continuă fără probleme de finanţare

Start-Up Nation este un program pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Programul Start-Up Nation continuă fără probleme de finanţare, a declarat astăzi ministrul pentru mediul de afaceri, Ilan Laufer.

Dintre cele aproximativ 19.000 de dosare depuse, până în prezent au fost verificate aproape 4.500, iar 3.300 dintre ele au fost deja admise, a menţionat demnitarul.

Start-Up Nation este un program pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Peste 8.600 de astfel de unităţi urmează să primească, anul acesta, de la stat fonduri nerambursabile de 44.000 de euro.

"Finanţele m-au asigurat că vom transforma creditele de angajament în credite bugetare, ca să putem implementa programul aşa cum ni l-am asumat. Noi, în clipa asta, am cerut 1,2 miliarde lei şi eu vreau să fiu foarte transparent: noi, în acest moment, avem undeva la 50% din dosare care se vor duce pe credit-puncte; acele sume care vor fi pe credit-puncte le putem amâna la următoarea rectificare. Programul Start-Up Nation se desfăşoară în conformitate cu procedura pe care o avem. Nu există niciun fel de modificare, programul se implementează anul acesta fără niciun fel de discuţii", a spus Ilan Laufer.

Laufer a mai precizat că ministerul său are deja 500 de milioane de euro din fonduri europene pentru acest program şi ar mai avea nevoie, prin rectificare, de dublul acestei sume, transmite reporterul RRA, Cătălin Radu.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste