Klemm: Aştept să lucrez în continuare cu ministrul Justiţiei şi cu Guvernul

Discuţiile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut loc în spiritul cooperării, a afirmat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a discutat, astăzi, aproape două ore, cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, despre modificarea legilor justiţiei.

Diplomatul american consideră că astfel de consultări sunt normale în cadrul unui parteneriat strategic, aşa cum există între România şi Statele Unite. 

"Am avut cu ministrul Tudorel Toader o discuţie foarte complexă şi fructuoasă în această dimineaţă, într-un spirit pozitiv, aşa cum trebuie să se întâmple în cadrul parteneriatului strategic. Aceasta a fost a treia ocazie pe care am avut-o de a discuta cu ministrul justiţiei despre viziunea şi responsabilităţile sale. Vreau să subliniez că discuţiile au avut loc în spiritul cooperării, am făcut schimb de multe informaţii şi perspective şi aştept să lucrez în continuare cu ministrul şi cu guvernul în viitor", a spus Hans Klemm. 

Întâlnirea a avut loc după ce ambasada americană şi-a manifestat, săptămâna trecută, îngrijorarea faţă de independenţa sistemului judiciar din România.

Aseară, ministrul justiţiei a declarat la un post de televiziune că în 2018 ar putea fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, pentru că ţara noastră poate îndeplini până la sfârşitul acestui an toate cele 12 recomandări ale Comisiei Europene.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste