Preşedintele CNAS, Marian Burcea, reţinut de procurori. Premierul l-a demis din funcţie

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost reţinut în dosarul privind decontări ilegale de servicii medicale.

UPDATE Premierul Mihai Tudose l-a demis din funcţie pe preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, reţinut pentru 24 de ore în dosarul privind decontări ilegale de servicii medicale.

Marian Burcea, a fost reţinut în această dimineaţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind decontări ilegale de servicii medicale.

În acelaşi dosar au fost reţinute mai multe persoane, ne-a transmis reporterul nostru Mădălina Verman. Procurorii DNA suspectează că fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti ar fi fost fraudate prin decontarea unor servicii medicale fictive.

Acestea s-ar fi făcut în baza a sute de dosare medicale false şi cu ajutorul mai multor funcţionari, protejaţi de persoane aflate la conducerea instituţiei şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Ieri au avut loc aproape 50 de percheziţii la sediile unor firme şi instituţii, precum şi la domiciliile unor persoane din Bucureşti.

Prejudiciul estimat în acest caz s-ar ridica la 3 milioane de euro.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Septembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste