Parlamentarii din Comisia de anchetă vor o întâlnire cu ministrul Tudorel Toader

Parlamentarii din Comisia pentru alegerile prezidenţiale doresc o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre blocajele cu care s-au confruntat în activitate.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 s-a reunit pentru a analiza scrisoarea prin care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, îşi motivează refuzul de a veni în faţa comisiei pentru a fi audiată.

Cu puţin timp în urmă, s-a terminat prima şedinţă a Comisiei parlamentare, după de procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a trimis o scrisoare adresată preşedintelui acestei comisii.

Laura Codruţa Kovesi a explicat în scrisoare că nu s-a prezentat la audieri deoarece nu are cunoştinţă de situaţii sau împrejurări care ar fi condus la vicierea procesului electoral.

Procurorul şef al DNA a refuzat în mai multe rânduri să se prezinte la audieri în comisia parlamentară care anchetează modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009.

Tot în şedinţa de astăzi s-a discutat şi despre modul cum a evoluat corespondenţa purtată cu procurorul general al României pe tema transmiterii unei copii a dosarului clasat privind alegerile din 2009.

Parlamentarii din comisie doresc o întâlnire cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, pentru a discuta despre blocajele cu care s-au confruntat în activitate, şi această întrevedere ar urma să aibă loc zilele următoare.

Membrii comisiei au decis prin vot şi informarea în scris a preşedintelui României că ambasadorul George Maior s-a prezentat la audieri dar a refuzat să răspundă la toate întrebările.

De asemenea, membrii comisiei trebuie să depună puncte de vedere pentru redactarea raportului final care are termen până pe 8 septembrie.

Punctele de vedere ale membrilor comisiei pot fi depuse până în data de 1 septembrie, între acestea vor figura şi o serie de recomandări în sensul îmbunătăţirii comisiilor parlamentare de anchetă.  
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste