Întâlnire premier - sindicate pe tema salarizării din educaţie

Premierul Mihai Tudose discută cu liderii sindicatelor din educaţie despre problemele acestui domeniu.

Salarizarea cadrelor didactice, subfinanţarea sistemului de învăţământ, programele şcolare învechite şi depăşite, dar şi necesitatea elaborării unei noi legi a educaţiei centrată pe elevi sunt doar câteva dintre subiectele discutate  la Palatul Victoria, de premierul Mihai Tudose şi sindicaliştii din educaţie.

În privinţa salarizării, liderii sindicali au mai multe nemulţumiri.

Ei spun că salariile brute care ar urma să fie majorate cu 50% ar creşte,de anul viitor, doar cu 25 de procente; alte nemulţumiri sunt legate de pensia medie a cadrelor didactice care este sub 1000 de lei faţă de alte domenii, de modul de calcul al sporurilor, dar şi de faptul că banii câştigaţi în instanţă ajung foarte greu în buzunarul profesorilor.

Pe de altă parte, sindicaliştii se plâng de subfinanţarea sistemului educaţional, spunând că acest lucru plasează şcolile româneşti în alt secol decât în secolul XXI.

Tot ei atrag atenţia asupra programelor şcolare, spunând că sunt foarte vechi şi depăşite şi nu pregătesc elevii pentru piaţa muncii, aceştia neputând face faţă provocărilor profesionale şi, astfel, nici celor din viaţa reală.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste