Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, aşteptat la Bucureşti

Liderul francez va avea convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este aşteptat azi la Bucureşti, unde se va întîlni cu preşedintele Klaus Johannis şi cu premierul Mihai Tudose, şi va vizita Muzeul Satului.

Aflat într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, Emmanuel Macron a prezentat ieri, la Salzburg, liderilor din Austria, Cehia şi Slovacia, viziunea sa în privinţa reformei legislaţiei comunitare referitoare la libera circulaţie a forţei de muncă.

Liderul francez va avea convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose.

Cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună la finalul convorbirilor, după care vor vizita Muzeul Naţional al Satului.

Este de aşteptat ca cei doi şefi de stat să aibă un dialog foarte deschis despre impulsionarea schimburilor comerciale, dar şi despre cooperarea din cadrul sezonului cultural România-Franţa 2018-2019, un important proiect cultural bilateral.

Un alt subiect care se va afla pe agendă este aderarea României la Spaţiul Schengen, în condiţiile în care cei doi preşedinţi au convenit în luna iunie intensificarea dialogului în perspectiva luării cât mai curând a unei decizii favorabile aderării ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie, informează reporterul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste