Şedinţă săptămânală de guvern

De la ora 13.00 a început şedinţa săptămânală a Guvernului.

UPDATE Premierul Mihai Tudose s-a informat în deschiderea şedinţei de astăzi a guvernului în legătură cu proiectele aflate în derulare în mai multe ministere.

Au prezentat planurile, între alţii, ministrul justiţiei, al educaţiei sau al agriculturii.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, în debutul şedinţei Cabinetului, că modificările propuse prin pachetul de legi privind justiţia au ca principal scop reechilibrarea relaţiei dintre puterile statului şi reechilibrarea actului de justiţie.

În opinia sa, procurorii şi judecătorii care ocupă funcţii de conducere trebuie să aibă, pe lângă studiile de specilalitate, competenţe profesionale, experienţă în domeniu, dar să ştie clar şi criteriile de promovare.

Tot astăzi, premierul Mihai Tudose a cerut miniştrilor sănătăţii şi apărării naţionale să rezolve situaţia Institutului Cantacuzino, astfel încât acestă instituţie să treacă în subordinea Ministerului Apărării şi să redevină operaţională în cel mai scurt timp.

În legătură cu manualele, ministrul educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că pregăteşte un proiect de lege prin care Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare, pentru a pune capăt problemelor din învăţământ.

Proiectul va fi discutat în şedinţa următoare.

Liviu Pop a mai spus că aproape toţi elevii vor beneficia de manuale şcolare, iar cei din clasa a-V-a vor dispune de nişte îndrumare care vor înlocui, pentru o scurtă perioadă de timp, manualele.

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern se află hotărâri legate de organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, un proiect privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii industriei naţionale de apărare sau o decizie legată de aprobarea metodologiei de acreditare, evaluare periodică şi organizare a centrelor comunitare de învăţare permanentă.

Tot în şedinţa de azi se află hotărâri privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi a celui pentru Românii de Pretutindeni.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste