Parlamentul se reuneşte, marţi, în sesiune extraordinară

Mâine, va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară pentru aprobarea ordonanţelor de urgenţă adoptate de Guvern săptămâna trecută, a decis coaliţia la putere, PSD-ALDE.

Este vorba despre majorarea pensiilor de serviciu, în funcţie de coeficientul de inflaţie, plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, la 8.500 de lei lunar, majorarea unor salarii din Ministerul de Interne, trecerea Companiei ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei, la Primăria Generală a Capitalei.

La şedinţă s-a discutat şi despre unele măsuri fiscale care ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2018.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că proiectul de lege privind parteneriatul public privat este gata şi se află în dezbatere publică, nu înainte de a fi trimis în Parlament.

Liderul ALDE a mai precizat că în şedinţa de astăzi a coaliţiei de guvernare s-a discutat şi despre elaborarea unei legi care să interzică reangajarea pensionarilor în sistemul public.

Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că numărul pensionărilor anticipate din ultima perioadă nu este îngrijorător pentru securitatea României.

"Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune, sub nicio formă, în pericol funcţionarea sistemelor mari: apărare, ordine publică sau justiţie. Ceea ce am discutat cu prim-ministrul şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie, sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă", a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai declarat că în şedinţa de astăzi a coaliţiei s-au mai discutat unele măsuri fiscale care ar urma să fie aplicate de la începutul anului viitor: eliminarea impozitului pe dividente - care este în prezent de 5% şi transferul plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, măsură care, în opinia liderului ALDE, va creşte salariul brut şi implicit a cuantumului punctului de pensie.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că Guvernul lucrează la un proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor - proiect care este aproape de forma finală.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste