ELCEN va fi achiziţionată de Primăria Capitalei

Guvernul a adoptat, vineri,o ordonanţă care creează cadrul legal prin care pachetele de acţiuni deţinute de statul român la societăţile producătoare de agent termic vor putea să fie transferate către primării.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a afirmat, că astfel vor fi eficientizate serviciile de termoficar.

"Creăm cadrul legal pentru a putea eficientiza serviciile de termoficare care le furnizează de regulă primăriile către populaţie. Practic, dăm posibilitatea ca sistemul integrat de termoficare, pentru prima dată, acolo unde nu este încă realizat, să fie sub o comandă unică. Comanda primăriilor mi se pare mult mai corect aşa, pentru că pe lângă faptul că sunt cei care au legătura direct cu populaţia, cu consumatorul, au şi posibilitatea să atragă fonduri europene pentru modernizarea şi retehnologizarea acestor sisteme de transport şi de furnizare a energiei termice", a explicat Toma Petcu.

Toma Petcu a mai spus că anul acesta, pachetul majoritar de acţiuni de la ELCEN ar putea să fie cumpărat de Primăria Generală a Capitalei.

Se restituie taxele speciale de mediu

Guvernul a mai adoptat o ordonanţă de urgenţă privind restituirea sumelor care reprezintă taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante şi timbrul de mediu.

Mai exact, timbrul de mediu pentru autovehicule va începe să fie restituit în perioada 1 septembrie 2018-31 martie 2019.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste