Bucureştiul, în competiţie pentru găzduirea viitorului sediu al Agenţiei Europene pentru Medicamente

Comisia Europeană evaluează în următoarele două luni candidaturile depuse de ţările care se oferă să găzduiască viitorul sediu al Agenţiei Europene pentru Medicamente, aflat în prezent la Londra.

Bucureştiul a intrat în competiţie alături de alte 18 mari oraşe europene, iar decizia finală ar urma să se ia în luna noiembrie.

Agenţia pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană sunt cele două instituţii de reglementare esenţiale ale Uniunii care necesită relocare în perspectiva termenului martie 2019, când Marea Britanie urmează să părăsească efectiv spaţiul comunitar.

În dosarul de candidatură, autorităţile române au adus ca argumente spaţiul pe care-l oferă, cu o infrastructură modernă, tradiţia naţională în privinţa cercetării medicale, facilităţile pentru angajaţii instituţiei şi, deloc de neglijat, calitatea Internetului.  

Cea mai mare viteză a Internetului la nivel european în 2016, alături de costurile mici în privinţa comunicaţiilor şi nu numai, sunt printre atuurile Bucureştiului, un oraş european viu, sigur şi eficient, se arată în dosarul de candidatură; de asemenea, oferta generoasă în privinţa spaţiilor de locuire sau a continuării procesului educaţional pentru copii angajaţilor agenţiei.

Autorităţile române promit un sediu într-o clădire modernă, cu 15 niveluri, eficientă energetic, care ar urma să fie finalizată în acest an în nordul Bucureştiului, o zonă în plină dezvoltare, aproape de aeroport şi cu acces la toate tipurile de transport urban, care oferă, de asemenea, posibilitatea ca membrii familiilor angajaţilor să lucreze pentru companii importante cu sedii în apropiere.

Nu în ultimul rând, candidatura României se bazează pe tradiţia şi experienţa românească recunoscute în domeniul medicinei şi farmaciei, de asemenea, pe perspectivele de dezvoltare a acestor domenii.

Alături de date statistice şi evaluări în cifre, autorităţile de la Bucureşti subliniază că România este un stat membru, profund ataşat de valorile şi principiile Uniunii Europene şi care s-a dovedit în mod constant deschis şi dedicat proiectului european.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 August 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste