Decizii guvernamentale pe tema plaţii CAS şi CASS de către angajator

Guvernul discută, astăzi, actul normativ prin care va impune plata CAS şi CASS la nivelul salariului minim pe economie în cazul contractelor part-time.

Excepţie vor face studenţii, elevii şi pensionarii, pentru care angajatorii vor putea plăti în continuare contribuţiile la pensii şi sănătate la nivelul salariului prevăzut în contractul part-time, a precizat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei.

"Devenise o practică, şie ste astăzi o practică, angajatul să fie ţinut ca part-time, cu patru ore, cu cinci ore, cu două ore, şi plătit diferenţa până la salariul minim din mână, la negru, sau găsiţi altă formulă care să aibă acelaşi sens, eludând statul. Excepţie de la regula instituită astăzi va consta în faptul că studenţii, elevii, pensionarii vor putea în continuare să fie angajaţi part-time, fără ca angajatorul să plătească normă întreagă", a spus Tudose.

Premierul Mihai Tudose a mai anunţat că pensiile militare vor rămâne în vigoare şi a respins ipoteza că acestea ar putea fi micşorate.

Şeful executivului a explicat că, din cauza zvonurilor apărute, mii de militari vor să iasă la pensie mai devreme, de teamă să nu se modifice legea, mai notează redactorul RRA Angela Matei.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste