Studenţii din mai multe centre universitare din ţară ameninţă cu proteste

Organizaţiile din centrul universitar Cluj-Napoca s-au alăturat, marţi, acţiunilor de protest lansate luni, de studenţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România. Ministerul susţine că motivele invocate sunt ireale.

Organizaţiile studenţeşti din Cluj sunt nemulţumite de noua Lege a Educaţiei şi ameninţă cu proteste.Principala problemă ridicată de studenţi este lipsa reprezentativităţii în forurile de conducere ale universităţii, respectiv comisia de alegere a rectorului şi Consiliul de administraţie.Potrivit calculelor făcute de organizaţiile studenţeşti, reprezentativitatea va fi în majoritatea universităţilor de doar 5% şi cer creşterea acesteia la 25%.În semn de protest, marţi,  studenţii vor purta banderole cu textul "protestar", iar miercuri,  vor fi scoase cearşafuri pe cămine şi cantine cu mesajul "vrem 25%, drepturile studenţilor nu sunt negociabile".Miercuri seară, studenţii vor aprinde luminile în Căminul 16 din complexul Haşdeu, formând astfel cifra 25. Protestele vor continua şi vineri, când studenţii vor organiza un marş creativ în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. 
 


Proteste mai au loc în centrele universitare din Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Suceava, Alba-Iulia şi Târgu Mureş.Ministerul precizează că legea prevede emiterea unui ordin de ministru care să consacre Codul drepturilor şi obligaţiilor studenţilor şi că motivele invocate de aceştia sunt ireale.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Martie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste