Cât de importantă este vaccinarea anti-rujeolică

Cu peste 8 mii de cazuri de rujeolă şi 31 de decese la nivel naţional de la începutul epidemiei, medicii atrag atenţia că vaccinarea previne nu numai îmbolnăvirea, dar şi complicaţiile acestei boli.

Majoritatea deceselor înregistrate de la începutul epidemiei de rujeolă au intervenit la copii mai mici de un an, respectiv 23, conform unei informări venit din partea Ministerului Sănătăţii.

Dintre aceştia, mai mult de jumătate nu aveau alte boli asociate, în momentul momentul contactării rujeolei, afecţiuni care se puteau grava sau puteau provoca decesul.

În acest context, specialiştii atrag atenţia că vaccinarea previne nu numai îmbolnăvirea cu rujeolă, dar şi alte complicaţii ce pot apărea în cazul existenţei altor maladii.

La grupa de vârsta 2-3 ani, s-au înregistrat trei decese şi alte cinci au intervenit la copii şi adolescenţi cu vârsta între 9 şi 27 de ani, aceştia din urmă aveau boli asociate, respectiv Sindrom Down, tetrapareză spastică, boala Niemann Pick, epilepsie şi infecţie cu virusul HIV.

Toate decesele cauzate de epidemia actuală de rujeolă au intervenit la persoane nevaccinate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste