Preşedintele Iohannis vizitează judeţele Harghita şi Covasna

Preşedintele Klaus Iohannis merge astăzi în judeţele Harghita şi Covasna, unde va participa la dezbateri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai asociaţiilor profesionale.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a început vizita în judeţul Harghita.

Şeful statului a declarat că a venit în zonă pentru a afla care sunt problemele localnicilor şi a precizat că izolarea celor de altă etnie nu atrage progresul.

Klaus Iohannis a lăudat potenţialul de dezvoltare al judeţelor Covasna şi Harghita.

"Am foarte mare încredere în dumneavoastră, în capacitatea dumneavoastră de a face în continuare din această relaţie dintre minoritate şi majoritate una de succes", a spus preşedintele în disursul său.

"Apreciez foarte mult echilibrul de care dă dovadă marea majoritate a aleşilor locali din judeţele Harghita şi Covasna. Pentru a vedea care sunt problemele oamenilor de aici, am venit în vizită. Am chiar o serie de întâlniri şi sunt convins că la sfârşitul zilei voi şti mai multe despre judeţele Harghita şi Covasna, despre oamenii de aici", a precizat Klaus Iohannis.

Tot astăzi, preşedintele Iohannis va merge şi în judeţul Covasna.

Şefului statului va participa la dezbateri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai asociaţiilor profesionale din cele două judeţe.

Un alt punct pe agenda preşedintelui îl reprezintă vizita la Complexul Monahal Şumuleu-Ciuc şi la fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu autorităţile locale, care va avea loc la Consiliul Judeţean Harghita, în Miercurea Ciuc şi la care vor fi prezenţi peste 300 de aleşi locali, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene.

Dezbaterea poartă numele "Coerenţă şi transparenţă - exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna" şi se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administraţia locală din cele două judeţe, dar vizează şi identificarea domeniilor cu potenţial de dezvoltare în această zonă.

Al doilea punct din agenda preşedintelui îl reprezintă vizita la Complexul Monahal Şumuleu-Ciuc, una dintre cele mai cunoscute zone de pelerinaj din România.

Şeful statului se va opri apoi la căminul Sf. Ştefan din Miercurea Ciuc, iar în incinta acestuia va avea o întâlnire cu meşteşugari, întreprinzători şi producători autohtoni.

Deplasarea în judeţul Harghita se va finaliza cu vizita la fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu capital integral românesc şi cu tradiţie în îmbutelierea apei minerale.

Preşedintele României va merge apoi în judeţul Covasna, mai precis, în municipiul Sfântu Gheorghe, pentru o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale din zonă şi va discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Seara, preşedintele României va ajunge la Mausoleul de la Mărăşti, din judeţul Vrancea, unde va lua parte la un ceremonial militar şi va aduce un omagiu ostaşilor români care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste