CCR: Mai multe articole din Legea privind organizarea Radioului și TVR, neconstituționale

CCR a stabilit că articolul care prevede ca în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi să fie alese alte consilii de administraţie la cele două instituţii este neconstituţională.

Curtea Constituţională a decis, astăzi, că mai multe articole din actul normativ care modifică Legea 41 privind organizarea şi funcţionarea Radioului şi Televiziunii Publice sunt neconstituţionale.

CCR a admis, astfel, o parte dintre sesizările mai multor parlamentari ai PNL şi PMP.

Curtea Constituţională a stabilit că articolul care prevede ca în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi să fie alese alese alte consilii de administraţie la cele două instituţii este neconstituţională.

Judecătorii Curţii au arătat că prevederea vine în contradicţie cu articolul din Constituţia României, care stipulează că o lege dispune numai pentru viitor şi nu se poate aplica retroactiv.

CCR a admis de asemenea ca fiind neconstituţional articolul din lege care prevede ca membrii consiliilor de administraţie ale Radioului şi Televiziunii Publice să renunţe pe perioada exercitării mandatului, dacă este cazul, la calitatea de membri ai unor formaţiuni politice.

Aici, judecătorii CCR au motivat că este încălcat dreptul la asociere al cetăţenilor României, garantat de asemenea prin Constituţie.

CCR a respins însă solicitarea PNL şi PMP de a declarat neconstituţională în integralitate noua lege privind Radioului şi Televiziunea Publice.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste