Ministrul Apărării salută împlinirea a 20 de ani de Parteneriat strategic România - SUA

Ministrul Apărării Naţionale salută cooperarea bilaterală Români - SUA, care a contribuit la consolidarea profilului euroatlantic al României.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a salutat împlinirea a 20 de ani de la lansarea Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi cooperarea bilaterală care a contribuit la consolidarea profilului euroatlantic al României şi rămâne esenţială în actualul mediu complex de securitate regional şi internaţional.

Ministrul Adrian Ţuţuianu a avut, astăzi, o întrevedere cu o delegaţie formată din foşti ambasadori ai Statelor Unite ale Americii în Europa de Est, condusă de Damon Wilson, preşedintele executiv al Consiliului Atlantic al Statelor Unite.

Cu acest prilej, ministrul român al Apărării a evidenţiat rolul scutului antirachetă de la Deveselu, proiectarea şi construcţia Forţelor Speciale româneşti, nodul de transport de la Mihail Kogălniceanu, precum şi programul complex de antrenament şi pregătire în comun cu forţele americane.

De asemenea, a fost remarcată şi decizia României de a creşte bugetul pentru apărare, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a salutat, astăzi, cei 20 de ani de parteneriat strategic dintre România şi Statele Unite.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste