Românul Iulian Gherguţ cere ajutorul preşedintelui României

Celula de criză care gestionează situaţia românului răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea, astăzi, a unui material video cu acesta, afirmă Ministerul Afacerilor Externe.

Lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public românesc se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen, mai arată MAE.

Totodată, ministerul precizează că autorităţile române menţin legătura cu autorităţile competente ale statelor, ai căror cetăţeni au fost luaţi ostatici.

În înregistrarea video de 16 minute şi 50 de secunde, românul Iulian Gherguţ cere ajutorul preşedintelui României şi guvernului de la Uagadugu pentru a-i negocia eliberarea, direct sau indirect.

Potrivit Centrului american SITE, specializat în monitorizarea pe internet a mişcărilor jidhadiste, înregistrarea video a fost publicată de filiala grupării teroriste Al Qaeda din Mali.

Filmul conţine apeluri asemănătoare făcute de alţi 5 ostatici străini, dar şi mesajul unui individ, potrivit căruia, până acum n-au existat negocieri propriu-zise de eliberare, deşi discuţiile au rămas active.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Iulie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste