Se negociază noul guvern. Vezi ce miniștri își păstrează funcțiile în Guvernul Tudose

Potrivit surselor politice, mulţi dintre miniştrii cabinetului Grindeanu îşi vor păstra funcţiile şi în noua formulă guvernamentală.

Premierul desemnat, Mihai Tudose, încearcă să definitiveze lista noului cabinet.

El s-a întâlnit, deja, cu liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

La această oră, premierul desemnat este la discuţii cu preşedintele social-democraţilor şi cu liderii filialelor judeţene ale PSD.

Potrivit surselor politice, mulţi dintre miniştrii cabinetului Grindeanu îşi vor păstra funcţiile şi în noua formulă guvernamentală.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că lista cabinetului şi programul de guvernare vor fi validate în Comitetul Executiv, care se va reuni mâine.

"Am invitat preşedinţii de organizaţii şi primul ministru să avem o discuţie despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineaţă o discuţie şi cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Mihai Tudose. Mâine o să continuăm discuţiile cu ceilalţi membri din Comitetul Executiv, în aşa fel încât la 12:30, când intrăm în CEx, să avem o formulă finală, pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propunerile de la noi, propunerile de la ALDE să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare. O să discutăm împreună şi o să discut şi cu fiecare în parte, ca să fie liber şi să-mi spună ce crede de cuviinţă, după care ne reunim. O să fie o discuţie foarte serioasă", a spus Dragnea.

ALDE își păstrează cei patru miniștri

ALDE îşi va păstra cei patru miniştri în viitorul guvern, condus de Mihai Tudose.

Preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Politic Central, că ALDE propune aceleaşi persoane pentru portofoliile pe care le-au avut şi până acum.

"Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeaşi participare. Numeric vorbind, vom avea patru miniştri în viitorul Guvern, care vor ocupa exact aceleaşi portofolii pe care le-au ocupat, şi acum, aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o şi pe care o voi face primului ministru: doamna Graţiela Gravrilescu - viceprim-ministru şi ministru al mediului, domnul Teodor Meleşcanu - ministru al afacerilor externe, domnul Toma Petcu - ministru al Energiei şi domnul Viorel Ilie - ministru pentru relaţia cu Parlamentul", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste