Ministrul demisionar al Justiţiei sesizează Inspecţia Judiciară în cazul "Kovesi"

Ministrul demisionar al justiţiei a reafirmat că va sesiza Inspecţia Judiciară în legătură cu înregistrarea, apărută în spaţiul public, în care şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa, cităm: "să ajungă la premier".

Tudorel Toader a spus, în această dimineaţă, că, în funcţie de rezultatul verificărilor, va lua măsurile corespunzătoare.

"Vom sesiza Inspecţia Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări. Dacă Inspecţia Judiciară nu are instrumentele, posibilitatea verificării autenticităţii înregistrărilor şi conţinutului acestora, evident, vom găsi celelalte soluţii legale procedurale, inclusiv prin expertizele tehnice", a afirmat Toader.  

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a replicat că înregistrarea cu Laura Codruţa Kövesi conţine fragmente care au fost rostite public ori la şedinţele de lucru de către procurorul-şef, şi a susţinut că între cuvinte au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparţin şi care sunt menite să distorsioneze grav conţinutul celor spuse.

Din înregistrare nu se poate deduce despre ce premier este vorba.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste