Cursele aeriene din Italia spre România, întârziate din cauza grevei generale

Cursele aeriene din Italia spre România au întârzieri, din cauza unei greve care afectează transportul public italian.

Sindicaliştii protestează faţă de privatizarea companiilor de transport, scăderea salariilor şi deteriorarea condiţiilor de muncă.

Corespondentul Radio România, Elena Postelnicu transmite că circulaţia este anevoioasă, mai ales în marile comunităţi urbane.

Trenurile, autobuzele şi metrourile stau pe loc astăzi, în Italia, din cauza unei greve generale la nivel naţional, organizată de principalele sindicate din transporturi.

Haos şi blocaje în trafic, în special la Roma, Milano şi Torino, unde sunt anunţate, pentru această după-amiază, proteste de stradă. Nimeni nu mai vrobeşte sau nu se întreabă din ce cauză s-a ajuns la grevă.

A devenit chiar o obişnuinţă ca din două în două săptămâni, în Italia, să se anunţe o "vineri neagră", adică o grevă de sfârşit de săptămână în transport, de pe urma căreia au de suferit simpli cetăţeni sau turişti aflaţi în vacanţă în această perioadă.

Prin această grevă, potrivit sindicaliştilor, se denunţă "o practică a privatizării care duce la o ruptură economică, şomaj, reducerea îngrijorătoare a nivelului de securitate la locuri de muncă, salarii, drepturi şi protecţia muncitorilor în cădere liberă."

Sunt afectate de această grevă în transporturi şi zborurile spre România, cu întârzieri la plecare nu mai mari de 60 de minute, de pe aeroporturile din Italia.

Toate cursele aeriene interne din Peninsulă sunt anulate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste