Grindeanu îi cere lui Dragnea să-şi asume criza politică şi să demisioneze de la şefia PSD

Premierul Sorin Grindeanu îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea să-şi asume criza politică, precizând că după ce acesta va demisiona, va renunţa şi el la funcţia de prim-ministru.

Şeful Guvernului a făcut aseară o declaraţie de presă, la câteva ore după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis excluderea sa din partid şi depunerea unei moţiuni de cenzură.

"Am fost şi rămân PSD-ist", a precizat primul-ministru, arătând că speră ca social-democraţii să nu piardă guvernarea.

Sorin Grindeanu consideră că ne aflăm într-un blocaj politic, provocat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care vrea tot mai multă putere.

Premierul aşteaptă până luni la Liviu Dragnea să-şi asume răspunderea pentru această situaţie şi să demisioneze, după care va face şi el acelaşi lucru.

"Cel care a generat această instabilitate şi anume Liviu Dragnea să-şi asume, în secunda doi fac acelaşi lucru şi eu. Şi am mai spus ceva: în momentul în care voi vedea că lucrurile nu funcţionează, îmi voi da demisia din funcţia de prim-ministru. Eu nu mă agăţ de scaun. Aştept ca şi domnul Liviu Dragnea să aibă aceeaşi atitudine. De ce îi este teamă? De congres? Hai să vedem până luni cât de bărbat politic este Liviu Dragnea", a spus el.

Sorin Grindeanu a mai spus că nu toţi miniştrii sunt de acord cu demisiile depuse ieri, dar nu a vrut să spună cine anume, pentru ca acele persoane să nu devină vulnerabile.

Cert este că Augustin Jianu, ministrul comunicaţiilor, a anunţat pe internet că nu demisionează la cererea lui Liviu Dragnea, ci doar dacă îi solicită acest lucru premierul Sorin Grindeanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste