Coaliţia PSD-ALDE depune luni moţiunea de cenzură

Partidele din coaliţia de guvernare au stabilit să depună luni moţiunea, miercuri să o voteze, iar până la finalul săptămânii viitoare, să poată face nominalizarea noului premier.

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit ieri pentru a discuta deciziile luate cu o zi înainte de conducerea formaţiunii.

Liderii social-democraţi au retras sprijinul politic al coaliţiei PSD-ALDE, acordat guvernului Grindeanu, căruia i-au reproşat slaba performanţă.

După ce premierul a refuzat să demisioneze, ieri, PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi depunerea unei moţiuni de cenzură.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că s-a ajuns la această soluţie din cauză că Sorin Grindeanu nu a demisionat după retragerea sprijinului politic şi a precizat că, în unanimitate, Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat excluderea lui Grindeanu din partid.

"PSD a luat această decizie, pe care eu o regret, dar aici am ajuns. PSD-ul este sub asediu. Nu-mi dau seama exact cine sunt cei care stau în spatele acestei acţiuni, dar este o coordonare profesionistă. De asemenea, ceea ce se petrece acum la Guvern, este în afara spaţiului legitim, în afara spaţiului democratic şi este o forţare atât a rezultatului alegerilor, cât şi a bunului simţ", a declarat Dragnea.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine necesitatea depunerii moţiunii de cenzură şi spune că premierul trebuia să îşi depună mandatul, imediat după retragerea sprijinului politic, aşa cum au făcut toţi miniştrii din Cabinetul său.

":Asistăm la nişte elemente de circ reprobabil din partea unui om, care a ajuns prim-ministru acolo nu prin propriile merite, ci pentru că a fost desemnat de coaliţia majoritară din Parlament şi, în acest moment, sigur că ar fi fost normal să înţeleagă că nu există decât o soluţie, de a-şi depune mandatul", a susţinut el.

Liderii PSD şi ALDE au negat orice colaborare politică în vederea suţinerii moţiunii de cenzură, dar nu exclud o eventuală colaborare cu UDMR, după demiterea lui Sorin Grindeanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste