Corina Creţu:120 de miliarde de euro, investite în zonele urbane

UE sprijină oraşele în elaborarea de proiecte inteligente, cum ar fi tranziţia energetică, mobilitatea urbană, calitatea aerului sau crearea de locuinţe, a afirmat comisarul european Corina Creţu.

Anunţul a fost făcut azi la o conferinţă care se desfăşoară la Bucureşti.

Prin Politica de Coeziune în perioada 2014-2020 se investesc 120 de miliarde de euro în zonele urbane, din care aproximativ 15 miliarde de euro sunt gestionate direct de către oraşe.

Într-un mesaj telefonic transmis de la Bruxelles, comisarul european Corina Creţu i-a încurajat pe edilii oraşelor să solicite finanţare dacă au idei inovatoare şi a salutat iniţiativele din oraşele Constanţa, Alba Iulia, precum şi din capitală.  

"Este de asemenea cazul oraşului Bucureşti, unde proiectul Create caută soluţii pe termen lung pentru decongestionarea traficului, este proiectul Urban Wings, câştigătorii agendei urbane, testează soluţii pentru prevenirea şi o mai bună gestionare a deşeurilor. Sunt mândră să afirm că aceste iniţiative sunt un exemplu pentru alte oraşe europene şi am convingerea că vor exista şi mai multe exemple în viitor. Acum este momentul pentru a beneficia pe deplin de oportunităţile oferite de UE",  a spus Corina Creţu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste