Kovesi nu se va prezenta la audierile din Comisia parlamentară de anchetă

Laura Codruţa Kovesi a trimis o scrisoare forului legislativ în care atrage atenţia că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligaţi să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu se va prezenta la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

Ea a trimis o scrisoare forului legislativ în care atrage atenţia că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligaţi să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară, întrucât ei fac parte din puterea judecătorească.

Laura Codruţa Kovesi a fost invitată să vorbească în faţa comisiei, după ce jurnalistul Dan Andronic a menţionat-o printre persoanele cu funcţii cheie în stat care s-ar fi implicat pentru ca Traian Băsescu să câştige al doilea mandat de preşedinte.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, acuză procurorul şef al DNA că sfidează Parlamentul, situându-se desupra legii, şi susţine că refuzul Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta la aceste audieri este "o recunoaştere involuntară"  a faptului că s-a aflat la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea în calitate oficială.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste