Ministerul Justiţiei va stabili un prag valoric "rezonabil" pentru abuzul în serviciu

Ministrul Justiţiei a declarat că vor exista dezbateri cu profesioniştii dreptului, cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul "rezonabil", de natură să pună de acord prevederile din Codul Penal cu decizia Curţii Constituţionale.

Ministerul Justiţiei va stabili un prag valoric "rezonabil" de la care abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune.

Precizarea a fost făcută, în această dimineaţă, la un post de televiziune, de ministrul Toader Tudorel, ca urmare a deciziei pe care Curtea Constituţională a dat-o, ieri, în cazul excepţiei de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Aşteptăm întâi decizia Curţii, motivarea ei, integrală, nu numai comunicatul, după are vom face dezbateri cu profesioniştii dreptului, cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil, de natură să pună de acord prevederile din Codul Penal cu decizia Curţii Constituţionale, pentru că se vorbeşte de obligaţia legiuitorului primar sau delegat", a declarat ministrul Justiţiei.

Şi premierul Sorin Grindeanu consideră că trebuie stabilit acest prag prin adoptarea unui act normativ în urma unei consultări publice.

"Sunt de acord cu decizia domnului Tudorel Toader de a aştepta, de a vedea motivarea, extrem de importantă, şi de a se ţine cont de decizia CCR care e obligatorie. Eu cred că procedura corectă este proiect de lege, avizat, lucrat la Ministerul Justiţiei, prin dezbatere publică, aşa cum a fost şi proiectul iniţial, dezbatere publică, transparent, asumat de guvern, trimis către parlament", a subliniat premierul.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că este la latitudinea Parlamentului să stabilească ce prag se impune în cazul prejudiciilor cauzate de faptele de abuz în serviciu.

Bombonica Prodana a invocat neconstituţionalitatea articolului respectiv în dosarul angajărilor la Direcţia de Asistenţă Socială Teleorman, în care este cercetată.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste