Foşti lideri PDL, audiaţi în comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Au loc noi audieri în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Astăzi au fost invitaţi foşti lideri ai PDL, implicaţi în campania electorală a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, coordonator al campaniei electorale din 2009 pentru fostul preşedinte Traian Băsescu, a declarat în timpul audierilor că nu are informaţii potrivit cărora acel scrutin prezidenţial a fost fraudat.

Întrebat de parlamentarii social-democraţi cum a reuşit staff-ul Partidului Democrat să furnizeze atât de repede date privind rezultatul alegerilor, Gheorghe Flutur a precizat că printr-o foarte bună organizare. 

"Partidul avea organizată această numărătoare paralelă în baza proceselor verbale finale din toate secţiile de votare, cu un soft care centraliza, în urma raportărilor venite de la judeţe, rezultatele", a spus Gheorghe Flutur. 

Şi preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, audiat din nou de membrii Comisiei de anchetă în calitate de fost secretar de stat în Ministerul de Externe, a reafirmat că alegerile din 2009 s-au defăşurat în limite legale şi corecte.

Alegerile nu au fost fraudate, a spus la rândul său fostul lider al PD, Radu Berceanu. 

"Toată lumea a fost pe muchie de cuţit şi a zis 'dom,'le, oare ce o să iasă, că e foarte aproape'. Singurul care era mai vesel era Videanu, pentru că el a pus la punct sistemul cu numărarea voturilor. Ce fraudare? Astea sunt ca să ne aflăm în treabă", a spus Radu Berceanu. 

De la audierile de astăzi a lipsit fostul premier Emil Boc, despre care preşedintele comisiei de anchetă a precizat că se află într-o vizită în China şi că va fi din nou invitat săptămâna viitoare. 

Tot în şedinţa de astăzi, membrii comisiei trebuie să decidă când va fi audiat fostul preşedinte Traian Basescu, de asemenea, dacă va fi sesizat  Parchetul după refuzul fostului vicepremier Gabriel Oprea, al lui Neculai Onţanu şi al lui Anghel Iordanescu de a veni sau de a da informaţii la audierile de săptămâna trecută.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste