Preşedintele Iohannis, întrevedere cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump

Preşedintele Klaus Iohannis începe duminică, o vizită de lucru în Statele Unite, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere oficială cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pe 9 iunie, la Washington.

Întâlnirea va avea loc cu ocazia vizitei de lucru pe care şeful statului român o începe, duminică, în Statele Unite, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti.

Întrevederea a fost confirmată şi de Casa Albă într-un comunicat oficial.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a arătat că preşedintele Trump doreşte să discute căile de aprofundare a relaţiilor şi de consolidare a Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România.

În cursul vizitei, care va avea loc între 4 şi 9 iunie, preşedintele Iohannis va participa ca invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizaţii American Jewish Committee, un grup al evreilor americani, creat în noiembrie 1906, care are o istorie întreagă de luptă împotriva discriminării în Statele Unite.

American Jewish Committee îi va acorda preşedintelui Iohannis cea mai înaltă distincţie a sa, "Light Unto the Nations".

Organizaţia spune că acordă distincţia preşedintelui României pentru acţiunea sa "de lider dedicat întăririi democraţiei şi a statului de drept în România, pentru eforturile sale de a combate antisemitismul şi de a aprofunda legăturile dintre România şi Statele Unite, ca şi între România şi Israel".

Organizaţia a decis acordarea distincţiei preşedintelui Iohannis, dat fiind, de asemenea, rolul României în cadrul UE şi al dialogului transatlantic în menţinerea securităţii regionale şi globale, ca şi din perspectiva realizărilor recent încheiate preşedinţiei în exerciţiu a României, a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Iunie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste