Negocieri între ministrul Transporturilor şi sindicaliştii ROMATSA

La Ministerul Transporturilor au loc ultimele discuţii care mai pot împiedica declanşarea grevei generale programate pentru mâine.

La Ministerul Transporturilor sunt în desfăşurare negocieri între ministrul Răzvan Cuc şi sindicaliştii de la ROMATSA, Serviciul de trafic aerian.

Sunt ultimele discuţii care mai pot împiedica declanşarea grevei generale programate pentru mâine.

Una din principalele nemulţumiri ţine de refuzul conducerii serviciului de a trimite la Comisia Europeană un plan de dezvoltare care are ca termen final 31 mai.

Acest plan prevede, între altele, creşterea numărului de controlori de trafic aerian.

Într-o postare recentă pe Facebook, ministrul transporturilor Răzvan Cuc le cerea sindicaliştilor să nu afecteze planurile de minivacanţă ale românilor.

"Greva noastră n-are nici olegătură cu această perioadă de vacanţă. E important să înţelegeţi că conflictul nostru a început de mult. Am aşteptat şase luni ca cineva să înţeleagă şi să facă ceea ce trebuia să facă. Toate demersurile care trebuiau făcute pentru salvarea ROMATSA au un punct limită: 31 mai. Faptul că nu s-au întâmplat lucrurile astea, am fost obligaţi să facem acea grevă de avertisment, dar se vede că am fost aduşi în pragula acestei greve generale",  a spus Florin Diaconu.

Angajaţii ROMATSA dirijează zilnic aproximativ 3.000 de avioane, transmite reporterul RRA Alex Lancuzov.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste