Autorităţile responsabile de fonduri europene efectuează plăţi către beneficiari

Autorităţile responsabile de absorbţia fondurilor europene îşi propun să deschidă toate liniile de finanţare până la sfârşitul anului.

Autorităţile care gestionează absorbţia fondurilor europene efectuează plăţi către beneficiari, în ciuda întârzierilor legate de acreditarea instituţiilor specializate.

Directorul general în Ministerul Fondurilor Europene, Mihaela Toader, a declarat la o conferinţă pe teme europene că speră ca până la jumătatea anului să poată fi trimise către Comisia Europeană primele cereri de plată.

"Anul 2016 nu a fost poate unul din cele mai bune pentru fondurile europene, cu excepţia Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care a mers un pic mai rapid, dar în acest moment toate documentele necesare desemnării autorităţilor de management sunt transmise către Autoritatea de Audit. La sfârşitul acestei luni, misiunile de auditare se vor încheia şi sperăm ca la începutul lunii iulie sau prima jumătate a lunii iulie desemnarea să fie notificată Comisiei Europene şi imediat să trimitem şi primele declaraţii către comisie şi primii bani să se întoarcă imediat de la Comisie către România", a spus Mihaela Toader.  

Ea a mai precizat că autorităţile responsabile îşi propun să deschidă toate liniile de finanţare până la sfârşitul anului şi să înregistreze un grad de contractare de 60%, reprezentând aproape două miliarde de euro solicitări de plăţi către Comisia Europeană, transmite reporterul RRA,  Iulian Olescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste