Taxă mai mică pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Deputaţii din Comisia de Mediu spun că până pe 30 iunie vor revizui toată legislaţia privind gestionarea deşeurilor pentru a crea un sistem funcţional pentru reducerea acestora.

Deputaţii au organizat, astăzi, o dezbatere cu asociaţiile şi companiile din domeniul deşeurilor şi anunţă că în fiecare zi de marţi vor avea astfel de discuţii pentru a pune la punct legislaţia-cadru.

Preşedintele Comisiei, deputatul Marius Borza, afirmă că noile prevederi ar urma să impună poluatorului, indiferent că este vorba de persoane fizice sau de companii, separarea deşeurilor la sursă.

Astfel, adaugă el, cetăţeanul va plăti o taxă mai mică dacă va separa deşeurile, iar salubriştii vor fi obligaţi să colecteze şi să transporte deşeurile separat.

La rândul lor, reprezentanţii Companiilor din domeniul deşeurilor spun că în acest moment sistemul are două probleme: pe de-o parte este subfinanţat pentru că administraţia locală se teme să impună taxe populaţiei din motive electorale, pe de altă parte, consumatorul ar trebui stimulat sau obligat să reducă deşeurile prin selectarea gunoiului pe fracţii pentru a creşte reciclarea, informează redactorul RRA, Bogdan Isopescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste