Anthony De Lannoy, membru al FMI salută evoluţia economică a României

Premierul Sorin Grindeanu a discutat, astazi, la Palatul Victoria, cu Anthony De Lannoy, membru al board-ului FMI, despre evolutia pozitiva a economiei româneşti.

Premierul a spus ca datele recente ale Institutului National de Statistica arată că Produsul Intern Brut  în primul trimestru al acestui an a fost mai mare cu 5,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, peste prognozele analiştilor.

Sorin Grindeanu s-a referit si la excedentul bugetar de peste 1,64 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB, înregistrat tot în primele trei luni ale acestui an.

Anthony De Lannoy a salutat evoluţiile economice mentionate şi a asigurat de întregul sprijin al FMI pentru consolidarea acestui trend şi menţinerea ţintelor stabilite, se arată într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, prim-ministrul Sorin Grindeanu a dat asigurări că măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru perioada următoare nu vor schimba această evoluţie şi că analizeaza săptămânal cu Ministerul Finanţelor şi cu ANAF menţinerea României în ţinta de deficit bugetar de 3%.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste