Proiectul privind Legea prevenţiei, discutat în guvern

Guvernul a discutat în prima lectură proiectul de lege privind prevenţia, iniţiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Documentul cuprinde propunerile venite din partea a 17 ministere care au în portofoliul organisme cu atribuţii de control.

Aproximativ 290 de contravenţii au fost introduse, la propunerea ministerelor implicate, fiind vorba despre cele care nu se referă la activităţi unde intenţia de a încălca legea este evidentă şi care nu prezintă un grad de pericol social ridicat - a precizat ministrul Alexandru Petrescu.

"Acordul operatorilor economici, posibilitatea de a remedia o abatere constatată la primul control, într-un termen de maxim trei luni de zile. Facilitatea introdusă pentru antreprenori constă în faptul că, spre deosebire de până acum, în urma actului de control, se dă doar un avertisment, fără aplicarea sancţiunii prevăzute de lege pentru contravenţia înregistrată, urmând, după expirarea termenului acordat, în urma unui nou control, să se constate remedierea acesteia, fie să se aplice sancţionarea pentru neconformare", a declarat
Alexandru Petrescu.

Totodată, operatorul care a fost identificat ca fiind neconform beneficiază de prevenţie o singură dată pentru oricare dintre contravenţii, în termen de trei ani de la data aplicării sancţiunii avertismentului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste