Dragnea așteaptă de la Ministerul Justiției propunerile de modificare a Legii grațierii

Liderul social democrat aşteaptă din partea Ministerului Justiţiei să prezinte cât mai repede modificările legislaţiei privind grațierea, după care se va stabili procedura de urmat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că proiectul de lege privind graţierea unor pedepse nu rezolvă problemele din penitenciare şi aşteaptă din partea Ministerului Justiţiei să prezinte cât mai repede modificările legislaţiei în domeniu.

Liderul social-democrat a mai precizat că va discuta cu partenerii de guvernare care va fi procedura de urmat în acest caz, transmite redactorul RRA,  Amalia Bojescu.

Proiectul Legii graţierii a fost retrimis la Comisia juridică din Senat,  după celiderii PSD şi ALDE declaraseră că nu sunt de acord cu forma rezultată din dezbaterile senatorilor jurişti.

Termenul de adoptare tacită este 23 mai.

Astăzi, senatorul PSD Şerban Nicolae a pierdut sprijinul partidului pentru preşedinţia Comisiei juridice, dar şi pentru cea a grupului senatorial.

Acestuia i se reproşează modul în care a gestionat dezbaterile din comisie pe marginea proiectului de lege privind graţierea faptelor de corupţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste