Ceremonii militare şi religioase de Ziua de 9 mai

La Bucureşti şi în ţară, Ministerul Apărării organizează ceremonii militare şi religioase, în memoria eroilor căzuţi pe frontul de luptă.

Triplă sărbătoare pentru români, astăzi, de 9 Mai.

Este Ziua Independenţei de Stat, proclamată în 1877, se marchează victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei.

La Bucureşti şi în garnizoanele din ţară, Ministerul Apărării organizează astăzi ceremonii militare şi religioase, în memoria eroilor căzuţi pe frontul de luptă.

O astfel de ceremonie începe acum la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, din faţa Universităţii Naţionale de Apărare Carol întâi din capitală.

Acolo se află şi reporterul RRA, Daniela Mănuţă! Bună dimineaţa! Au început festivităţile? 

Reporter: Bună dimineaţa! În urmă cu puţin timp au început, în acest moment este intonat imnul naţional de stat. Urmează ca apoi să fie oficiată o slujbă religioasă de către preoţii militari.

După acest moment, vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, din partea mai multor instituţii publice, dar şi asociaţiilor de veterani de război.

La această manifestare participă reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, chiar în urmă cu puţin timp a ajuns şi ministrul apărării Gabriel Leş, dar şi ai Ministerului Afacerilor Interne şi veterani de război.

O ceremonie similară va avea loc la ora 10, la Crucea din Parcul Obor, Monument dedicat Războiului de Independenţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste