Premierul Grindeanu, vizită oficială în Austria

Prim-ministrul Sorin Grindeanu se află, marţi, într-o vizită la Viena, unde va avea o întrevedere cu Christian Kern, cancelarul Austriei, şi va participa la o masă rotundă de afaceri româno-austriacă.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, întrevederea lui Sorin Grindeanu cu Christian Kern va avea loc în jurul prânzului, la Cancelaria Federală, şi va fi urmată de o întâlnire tete-a-tete a celor doi oficiali, de un prânz de lucru şi de o conferinţă comună de presă.

Primirea şefului executivului român, Sorin Grindeanu, la sediul cancelariei federale din Viena va marca debutul vizitei sale oficiale în Republica Austria.

Aici va fi primit de omologul său, Christian Kern. Nu este prima întrevedere între Sorin Grindeanu şi Christian Kern.

Ei au mai discutat şi în luna martie a acestui an în marja reuniunii Partidului Socialiştilor Europeni, la Bruxelles, aminteşte redactorul RRA.

Desigur, există şi o serie de proiecte comune, cum ar fi cel legat de strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, ce are ca principal scop dezvoltarea economică şi socială a acestei regiuni prin punerea în practică a unor proiecte de interconectare, protejarea mediului, transporturi, turism şi administraţie.

Un al doilea moment important al acestei vizite îl reprezintă participarea premierului Sorin Grindeanu la deschiderea lucrărilor forumului de afaceri româno-austriac.

Potrivit datelor, Austria este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici şi comerciali ai ţării noastre, ocupând cel de-al doilea loc în ierarhia investitorilor străini, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări depăşind 1,8 miliarde de euro.

Vizita premierului Grindeanu la Viena se va încheia cu o întâlnire cu guvernatorul landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner, care va avea loc marţi seară, la Palais Niederösterreich.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste