Proteste împotriva amendamentelor la Legea grațierii

În București, la Cluj Napoca și Brașov au avut loc proteste împotriva unor amendamente la Legea grațierii.

UPDATE 1.00 Sute de oameni s-au adunat miercuri seara în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a protesta faţă de votul pozitiv dat în Comisia Juridică a Senatului amendamentelor la Legea graţierii.

Şi la Cluj-Napoca şi Braşov au ieşit câteva zeci de persoane în stradă, nemulţumite de decizia luată în privinţa proiectului amintit.

Dezbaterile pe acest document vor continua astăzi în Legislativ.

UPDATE 23.00 Sute de oameni s-au adunat, în această seară, în Piaţa Victoriei, din capitală, unde protestează faţă de votul pozitiv dat astăzi în Comisia Juridică a Senatului amendamentelor la Legea graţierii propuse de Şerban Nicolae şi Traian Băsescu.

Reporterul RRA, Cătălin Radu, a vorbit cu câţiva participanţi la miting:

"Protestăm împotriva furtului legalizat. Adoptarea astăzi în Comisia Juridică a propunerii pentru dezincriminarea prin lege, de data asta, prin Parlament, ziua în amiaza mare, a faptelor de corupţie".

"Cred că ne întoarcem la situaţia foarte tensionată din sfârşitul lui ianuarie, anul ăsta, începutul lui februarie, în privinţa legilor graţierii. O să încercăm şi în momentul de faţă să facem presiuni în sensul păstrării unei legi corecte în privinţa corupţiei în România".

Reporter: Văd că aveţi o pancardă "Serios" - scrie pe ea.

"Da".

Reporter: La cine vă referiţi?

"Exact la oamenii aceştia care insistă să introducă aceleaşi uşiţe prin care ei să se strecoare".

Reporter: Ce aveţi pe piept? Văd că aveţi o pancartă. Ce scrie?

"300 de corupţi graţiaţi nu curăţă penitenciarele de igrasie, gândaci şi şobolani domnule Şerban Nicolae".

Circulaţia rutieră este întreruptă pe porţiunea de bulevard din faţa clădirii guvernului,  transmite reporterul Radio România Actualităţi, Cătălin Radu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste