Cazul Cameliei Smicală, în atenţia preşedintelui Comisiei pentru românii din afara graniţelor

Camelia Smicală este condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, în Finlanda, pentru defăimarea autorităţilor din această ţară, care i-au luat copiii în urmă cu doi ani.

Preşedintele Comisiei pentru românii din afara graniţelor, deputatul PMP, Constantin Codreanu, le cere autorităţilor române să arate mai multă fermitate, în apărarea propriilor cetăţeni plecaţi în alte ţări ale Europei şi care se află în dificultate.

El a reamintit situaţia Cameliei Smicală, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, în Finlanda, pentru defăimarea autorităţilor din această ţară, care i-au luat copiii în urmă cu doi ani.

"Noi suntem deficitari, şi când spun noi, mă refer la instituţiile statului român, în relaţiile cu alte state şi uităm de un principiu sacru: reciprocitatea. Fie că vorbim de comunităţile istorice, fie că vorbim de diaspora economică, uităm să cerem aceleaşi drepturi pentru cetăţenii noştri care se află în statele respective şi pe care le au cetăţenii lor, aici. Îşi imaginează cineva că un lucru similar s-ar putea întâmpla unui cetăţean italian, polonez, în România - şi autorităţile să nu intervină, mult mai ferm, mult mai dur?", a spus Constantin Codreanu.

Amintim că în 2016, autorităţile finlandeze i-au luat în plasament pe cei doi copii ai Cameliei Smicală, o doctoriţă din Piatra Neamţ, după ce aceasta a divorţat de soţul ei, un cetăţean finlandez.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste