Autorităţile caută soluţii pentru reluarea producţiei autohtone de vaccinuri

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, astăzi, că se va întâlni, săptămâna aceasta, în Malta, cu marii producători de vaccinuri pentru a găsi o soluţie la problema crizei din România.

El a spus că autorităţile caută soluţii pentru reluarea producţiei autohtone, iar un prim pas va fi făcut odată cu numirea unui nou manager la Institutul Cantacuzino.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că problema vaccinurilor este în toată Europa şi nu doar în România.

"Cantacuzino urmează să intre, printr-o hotărâre de guvern, în organigrama ministerului. Cantacuzino este, în momentul de faţă, prin lege, trecut la Ministerul Sănătăţii şi voi căuta cea mai bună soluţie şi voi discuta cu toţi cercetătorii care sunt disponibili şi care doresc să meargă acolo, în aşa fel încât să mă asigur că voi alege cea mai potrivită persoană care este motivată la fel de mult ca şi mine să pornim producţia de vaccinuri la Cantacuzino. În momentul de faţă, avem o scădere a încrederii românilor în vaccinuri din cauza acestor pseudo-oameni de ştiinţă, care fac tot felul de declaraţii. Eu consider că dacă am putea produce vaccin în România, toate aceste situaţii ar putea fi evitate", a susținut Florian Bodog.

Ministrul sănătăţii a mai spus că problema vaccinurilor este în toată Europa, nu doar în România.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Mai 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste