Comisia Juridică solicită prelungirea termenului de dezbatere a Legii graţierii

Legea graţierii a fost amânată de mai multe ori pentru că Ministerul Justiţiei a promis că va veni cu un pachet legislativ complet.

Comisia Juridică a Senatului a decis să solicite Biroului permanent prelungirea termenului de dezbatere a proiectului legii graţierii, întrucât termenul de adoptare tacită ar urma să expire mâine.

Legea graţierii a fost încadrată la lege de complexitate deosebită şi în aceste condiţii s-a făcut solicitarea către conducerea Senatului.

Dacă va fi aprobată, senatorii jurişti mai au la dispoziţie încă 15 zile să dezbată proiectul şi amendamentele depuse.

Legea a fost amânată de mai multe ori pentru că Ministerul Justiţiei a promis că va veni cu un pachet legislativ complet.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost prezent astăzi la discuţii şi a precizat că legea este complexă prin impactul pe care îl va produce atât la nivelul persoanelor care vor beneficia de această lege, dar şi la nivelul politicii penale.

El a spus că guvernul a iniţiat mai multe măsuri pentru înlăturarea condiţiilor precare din penitenciare şi a amintit de modernizarea, extinderea sau construcţia de clădiri.

În plus, spunea Tudorel Toader, ministerul aşteaptă decizia CEDO de mâine, care trebuie să prezinte un proiect pilot referitor la situaţia din penitenciarele din România.

Discuţiile pe amendamente vor începe mâine, când este programată onouă şedinţă a comisiei, la care este invitat şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care va da explicaţii despre întârzierea pachetului  de legi în domeniul justiţiei.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste